luni, 31 mai 2010

Se lageste baza de impozitare

Vom asigura o lege prin care drepturile de autor de natura salariala, PFA-urile, conventiile civile sa fie vazute ca elemente salariale si sa devina contribuabile pentru pensie, sanatate si somaj ca orice salariu", a sustinut Mihai Seitan.

Intrebat daca cei care sunt platiti si pe carte de munca si pe drepturi de autor vor plati aceste contributii, ministrul a raspuns ca cei care au pe cartea de munca doua servicii, vor plati pentru amandoua.
Vaz ca baietii de la guvernare incearca sa mareasca baza de impozitare. Le mai atrag atentia asupra a inca 2 domenii producatoare de venit LA GREU pentru stat:

1. PROSTITUTIA. Daca este scos la suprafata acest fenomen, poate fi impozitat relativ usor de catre stat. Asta inseamna bani in plus la buget si investitii ale statului generatoare de locuri de munca in domeniul privat.

Fenomenul exista, se afla in zona neagra a economiei romanesti. Printr-o legiferare corecta, ar fi impins in zona gri. Iar fetele, si-ar putea chiar face carte de munca, ca in Olanda, pe care sa scrie , sa zicem, "consilier social". Cele mai importante bordeluri in Bucuresti, conform Realitatea TV, s-ar putea gasi pe str. Stefan Furtuna, strada Matasari, Calea Mosilor, str. Mircea Vulcanescu, Calea Griviţei, Calea Plevnei, Zona IDM, Calea Calarasilor, Calea Dorobanti, str. Grigore Cobalcescu, Bulevardul Decebal, Bd. Magheru, Bd. Marasesti, Bd. Mircea Voda, Piata Muncii, Piata Alba Iulia, Piata Romana, str. Popa Tatu, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Maria, Calea Vacaresti, Zona Tineretului.

harta_prostitutiei

2. BISERICA Orice biserica din Romania ar putea fi impozitata. Si in special BOR (Biserica Ortodoxa Romana), care a ajuns un imens SRL. Anual se strang niste fonduri imense, care scapa de sub orice fel de control/impozitare a statului. Si mai ales, dragi guvernanti, oricare ati fi voi, taiati salariile preotilor de parohii, pentru ca oricum nu depind de ele. Si acei bani i-ati putea folosi LEJER la plata pensiilor mici, neusurate cu 15 %. Nu sunt nici rau, nici pornit impotriva bisericii stramosesti, insa cred ca fiecare din cei care citesc aceste randuri a asistat minim o data la o negociere cu preotul de parohie pentru o nunta sau inmormantare. Si ati vazut cum se pune problema. Dur si la obiect. Imi amintesc un reportaj filmat cu camera ascunsa (cam acum 2 ani), in care 2 reporteri s-au dus la o biserica mare din Bucuresti. Discutia incerc sa mi-o amintesc si s-o redau cat mai fidel:

- Buna ziua, Parinte
- Buna ziua, fiule.
- Parinte, as dori sa ma casatoresc aici, in aceasta biserica.
- Sa va binecuvanteze Domnul, fiule si sa aveti copii sanatosi si frumosi.
- Multumesc, Parinte. Am dori sa stim si noi, cam in 3 saptamani, daca am putea sa ne cununam religios.
- Fiule, nu stiu, trebuie sa iei legatura la secretariat, sa vezi pentru programare.
- Ok, Parinte, insa un pret ne-ati putea spune si noua?
- Da, fiule, in jur 8 milioane.
- Ok, Parinte, ne-ar interesa un bon, o factura ceva, ca sa incerc sa ma scad la impozitul pe firma.
- Vai fiule, se poate, factura in Casa Domnului?
Am preferat sa va povestesc asta ca-i mai vesela si nu intamplarea mea de acum cativa ani, cand insoteam un prieten la biserica de cartier pentru a se interesa cat costa o slujba de inmormantare, pentru socrul decedat. Negocierile ca la piata si prostiile care le-a debitat dupa masa traditionala acel preot, poate le voi descrie intr-un viitor post...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu